banner7 1_edited.jpg

FAQ

Vad är minsta antal ni kan producera?


Det framgår på de flesta produkter på hemsidan. Generellt från 100 st och upp.
Vilket filformat önskar ni?


Vektorfiler: Dvs EPS, ai eller PDF. Kontrollera noga så att alla typsnitt är omvandlade till vektorgrafik /kurvor.

Har du inget original, gör en skiss och skicka in. Så erhåller du ett pris av oss vad det kostar att skapa ett original. Du får dels ett reducerat pris som för ett original som endast kan användas hos oss samt ett pris om du önskar behålla originalet dvs vi skickar det till dig fritt att använda vart du vill.
Vad är Pms/Pantone?


Pantone Matching System är ett färgsystem för dekorfärger där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer. Dessa färger blandas sedan på tryckeriet utifrån unika färgrecept med ett givet antal grundfärger. Man kan säga att Pantone är ett val mellan 100 tals färger medan CMYK är ett val med miljoner färger och kan endast avläsas med hjälp av tex en dator. Pantone är ”hela färger”, inga toningar.
Vad är CMYK?


CMYK är en färgmodell för fyrfärgstryck. Förkortningen står för färgblandningen av primärfärgerna Cyan, Magenta, Gul samt Svart. Oftast kallat CMYK-tryck, fyrfärgstryck. Med CMYK kan man trycka fotografier, toningar och detaljerade underlag. Tillverkningsmetod: Offsettryckta Pins
Vilken färgskala skall jag använda? C eller U?


Vi använder alltid C skalan, U kan användas på mattbestruket papper alternativt vid textilinfärgning.
Hur snabbt får jag mina beställda produkter?


På varje artikel finns leveranstid angivet, men generellt levereras badges på 2-3 veckor samt pins på 4-5 veckor. Leveranstiden beräknas den dag då du godkänt korrekturet. Leveranstid är den dag vi skickar det från oss. Lägg på ett par dagar totalt för hantering av order/logo/korrektur/leverans.
Kan ni hjälpa oss att designa?


Ja det kan vi. Kontakta oss med ditt projekt så får du ett kostnadsförslag.